سلامت نیوز:رئیس آزمایشگاه مرجع غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: نمکهای غیر مجاز علاوه به اینکه ید ندارند و عامل افزایش بیماری گواتر هستند، حاوی فلزات سنگین از قبیل سرب و کادمیوم هستند که صدمات جبران ناپذیری به افراد وارد میکند.
حسین رستگار در گفت و گو با فارس افزود: ما در آزمایشگاه مرجع سلامت غذا و داروی وزارت بهداشت همه نمک های مجوزدار را بررسی کردهایم و میتوانیم بگوییم ۱۰۰ درصد تولیدات نمک مجوزدار که آرم سازمان غذا و دارو و شماره مجوز تولید را دارند، مشکلی ندارند و استاندارد هستند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو بر این نمکها نظارت دارد و کارخانه های آنها و منابع تولید نمک این مراکز تحت کنترل هستند و اگر هم مشکلی گزارش شود بلافاصله به کارخانه و محل تولید مراجعه شده و کنترل میشوند.
رئیس آزمایشگاه مرجع غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: مسئله نگران کننده تولید نمکهای غیر مجاز در مراکز ناشناخته است، اغلب این نمک ها حاوی مواد آلوده و فلزات سنگین و سمی از قبیل سرب، کادمیوم و در مواردی آرسنیک هستند، ضمن اینکه این نمک های غیر مجاز ید ندارند و مصرف آنها میتواند به گسترش بیماری گواتر دامن بزند.
رستگار در پاسخ به این پرسش فارس که چه حجمی از بازار نمک کشور در اختیار نمک های غیر مجاز است،گفت: آمار دقیقی نداریم اما کمتر از ۳۰ درصد نیست، نمک های غیر مجاز چون ارزانتر هستند در بسیاری از رستورانها در پخت غذا و برنج استفاد میشوند و حتی بسیاری از نمک هایی که با بسته بندی زرد رنگ به عنوان نذری توضیح میشود از همین نمکهای آلوده و غیر مجاز هستند.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ادامه داد: برای جلوگیری از این مسئله باید به مردم آگاهی داده شود که از نمکهای مجوزدار استفاده کنند، ضمن اینکه باید با هماهنگی سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی، نیروی انتظامی و قوه قضاییه برخورد جدیتری با متخلفانی که نمک های غیر مجاز توزیع میکنند و سلامت مردم را به خطر میاندازند، صورت گیرد.
وی گفت: مصرف نمک های غیر مجاز دو آسیب جدی به سلامت مردم وارد می کنند،اول اینکه میتوانند به بازگشت شیوع بیماری گواتر در کشور دامن بزنند، دوم اینکه تجمع فلزات سنگین آنها در بدن مردم به بافتهای بدن ثصدمات جدی و جبران ناپذیر وارد میکند و در بلندمدت عامل بسیاری از بیماری های مزمن است.
پیشنهاد سردبیر
-
ترکیب طبیعی یافت شده در میوه ها و سبزیجات می تواند زوال عقل را کند کند
محققان دانشگاه میسوری کشف کردهاند که کامفرول، یک آنتیاکسیدان طبیعی که در برخی میوهها و سبزیجات مانند کلم پیچ، توتها و اندیوها یافت میشود، ممکن است از سلامت سلولهای عصبی حمایت کند و به عنوان یک درمان بالقوه برای ALS نویدبخش باشد.
-
نقش عدم تعادل روده در بروز علائم اوتیسم در کودکان
تحقیقات جدید نشان میدهد که عدم تعادل در دستگاه گوارش کودکان مبتلا به اوتیسم میتواند با مختل کردن تولید انتقالدهندههای عصبی کلیدی مانند سروتونین، بر فعالیت مغز و رفتار تأثیر بگذارد.
-
8 دارویی که می تواند باعث آسیب کلیه شود
برخی داروها میتوانند باعث آسیب به کلیهها شوند. به این دسته از داروها، نفروتوکسیک گفته میشود
-
آیا باید نگران گاز یا خراش گربه باشید؟
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، تخمین زده میشود که ۲۰ تا ۸۰ درصد از گازگرفتگی گربهها عفونی میشوند.
-
سبزیجات برگدار تیره به سلامت و رشد ناخن کمک میکنند
همانطور که وضعیت پوست میتواند نشانهای از مشکلات داخلی بدن باشد، ناخنها نیز ممکن است از برخی بیماریهای پنهان خبر دهند. تغییر رنگ ناخن، پوستهپوسته شدن کنار ناخنها، رگهها یا لکههای سفید، ناخنهای شکننده و نازک، ناخنهای قاشقی شکل و خطوط زرد افقی از جمله تغییراتیاند که باید به آنها توجه کرد.
-
مغز انسان چگونه خاطرات را ایجاد و بازیابی می کند؟
دانشمندان مدتهاست به این فکر میکردند که چگونه مغز خود را با اطلاعات و خاطرات جدید به روز میکند. برخی از ایده ها حول تغییرات شیمیایی در نورون های خاص می چرخد، در حالی که برخی دیگر بر تغییرات ساختاری در بین سلول های مغز تمرکز می کنند.
-
با این روش ها پسته می تواند به کاهش وزن شما کمک کند
پسته به دلیل داشتن پروتئین، فیبر و چربیهای سالم، به ایجاد حس سیری کمک کرده و میتواند در کنترل وزن مؤثر باشد.
-
رژیم مدیترانهای کمکالری به همراه ورزش، سلامت استخوانی زنان مسن را بهبود میبخشد
مطالعهای جدید نشان میدهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانهای با کالری کاهشیافته را دنبال کردهاند و در کنار آن پیادهروی و تمرینات مقاومتی انجام دادهاند، توانستهاند تراکم استخوان خود را بهویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.
نظر شما